Automotive Totaalpakket
De werkplaats van de toekomst

In geen enkele andere sector vind je zoveel verschillende soorten afval als in de werkplaats van garages, transporteurs en mechanisatiebedrijven. Van afgewerkte olie tot bumpers en diverse vloeistoffen, waaronder koelvloeistof. Het bedrijfsafval vanuit de autobranche is divers.

Wij begrijpen uw uitdagingen met betrekking tot het scheiden van deze afvalstromen. Daarom bieden we een praktische oplossing om deze diversiteit aan garageafval in te zamelen. Zo kunt u zich volledig richten op de dagelijkse gang van zaken in de werkplaats, terwijl wij zorgen voor een milieuvriendelijke en efficiënte afvalverwerking. Onze focus ligt op het wegnemen van uw afvaluitdagingen en het bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de automotive sector.

Gemakkelijk en direct online
Stel uw eigen afvalpakket samen

Naast afgewerkte olie kunt u ook andere soorten garageafval door ons laten afvoeren. Bijvoorbeeld accu’s, brandstofresten en autobanden. En ook papier/karton en restafval.

Door eenvoudig uw eigen pakket samen te stellen, bepaalt u zelf welke afvalstromen voor u belangrijk zijn. Selecteer eenvoudig de afvalsoorten die op uw bedrijf van toepassing zijn en ontvang een advies op maat.

Direct samenstellen
Afgewerkte olie

In uw (garage)bedrijf komt waarschijnlijk ook afgewerkte olie vrij. Onder afgewerkte olie verstaan wij gebruikte smeerolie, systeemolie of motorolie. Deze afgewerkte olie moet op de juiste manier worden afgevoerd.

Heeft u regelmatig afgewerkte olie? GP Groot haalt de afgewerkte olie bij u op en verwerkt deze op een milieuvriendelijke manier.

Direct afgewerkte olie afvoeren
Smeermiddelen
We beschikken over een ruime voorraad smeermiddelen en verzorgen onze eigen logistiek.
Autobedrijf de Hartog
Frans de Hartog: Wij scheiden echt al ons afval: van bumpers tot remvloeistof tot batterijtjes van sleutels.
Garage afval
Veel afvalstromen uit de autobranche vallen onder gevaarlijk afval, zoals oliefilters, remolie en afgewerkte olie.

Accu’s en batterijen behoren tot klein chemisch afval (kca). Het is daarom niet toegestaan om dit weg te gooien in een restafval container. Er kunnen stoffen inzitten die schadelijk zijn voor het milieu en de metalen uit de accu’s en batterijen kunnen hergebruikt worden. Om brandgevaarlijke situaties te voorkomen willen wij u erop attenderen om batterijen altijd apart in te zamelen.

Afgewerkte olie is smeerolie of systeemolie die ongeschikt is geworden voor gebruik. Deze olie komt voornamelijk vrij bij verbrandingsmotoren. GP Groot kan eenvoudig, snel en voordelig uw afgewerkte olie (of afvalolie) en andere oliehoudende afvalstromen voor u afvoeren.
Het afvoeren van oliehoudende afvalstromen is onderhevig aan strenge wetgeving. Bij GP Groot kunt u er op vertrouwen dat uw afval conform de geldende wetgeving wordt afgevoerd en verwerkt. Uiteraard verliezen wij daarbij de mens en het milieu niet uit het oog.

Autoruiten vallen onder de afvalstroom 'Vlakglas'

Autobumpers zijn ideaal voor recycling. Het is één van de weinige afvalsoorten die volledig herwonnen kan worden, vaak zelfs voor de productie van nieuwe bumpers. Dit betekent dat er geen nieuwe natuurlijke grondstoffen hoeven te worden gebruikt.

Afval dat met olie verontreinigd is, dient apart ingezameld te worden en door een erkend inzamelaar opgehaald te worden. GP Groot is gecertificeerd om dit afval, naast uw andere afval, in te zamelen. Denk bij oliehoudend garageafval aan bijvoorbeeld poetsdoeken, karton en handschoenen met vet of smeerolie, absorptiekorrels of -middelen en oliebooms (worsten).

Olie slib afscheiders zijn van belang voor het opvangen van slib en minerale oliën, waardoor voorkomen wordt dat restanten van olie, benzine en diesel in het milieu belanden. Deze afscheiders zijn te vinden in verschillende faciliteiten, waaronder wasboxen en werkplaatsen.

Onze moderne vacuümwagens kunnen zorgvuldig de olie/water/slib putten legen. Hiermee zorgen we voor een verantwoorde afvoer en verwerking van het slib, waarmee we actief bijdragen aan een schoner milieu en duurzame toekomst.

Naast afgewerkte olie kunnen wij ook uw brandstofrestanten inzamelen, op één moment.

Oude koelvloeistof komt voornamelijk vrij bij onderhoud van voertuigen met een verbrandingsmotor of koelinstallatie. GP Groot kan ook uw koelvloeistof gemakkelijk en milieuvriendelijk afvoeren.

Remvloeistof wordt in iedere motor of auto gebruikt. Vanwege de chemische samenstelling van remvloeistof is het belangrijk om te zorgen voor een verantwoorde en milieuvriendelijke afvoer van gebruikte remvloeistof.

Remolie

U kunt via ons rubberbanden met en zonder velg laten afvoeren.

Samen maken we de cirkel rond

Heeft u nog vragen of advies nodig?

of bel de klantenservice 088 - 472 1200

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact