“Goed afval scheiden is voor ons een gewoonte. Het is toch voor iedereen belangrijk dat we de ecologische voetafdruk op onze wereld zo klein mogelijk houden. Daarom scheiden wij echt al ons afval: van bumpers tot remvloeistof tot sleutel batterijtjes”, aldus Frans de Hartog.

Met zijn twee broers is Frans de derde generatie in het familiebedrijf De Hartog in Kudelstaart. Frans vindt het hergebruiken van grondstoffen belangrijk en draagt daar ook met zijn autobedrijf graag een steentje aan bij.

Bijdrage aan circulaire economie

Frans de Hartog: “Wij zijn bewust bezig met het scheiden van onze afvalstromen aan de bron. Voor iedere afvalstroom hebben we een andere inzamelmethode. De remvloeistof vangen we bijvoorbeeld op in kleine flessen en die gieten we later over in een groter vat. En knoopbatterijtjes verzamelen wij in de batterij-box. GP Groot denkt hierin met ons mee en helpt ons de afvalstromen te optimaliseren. Zo leveren wij onze bijdrage aan de circulaire economie én besparen we kosten.”

“Wat ziet de werkplaats er netjes uit”

“Dat horen wij vaak terug van klanten. En daar zijn wij trots op, omdat het laat zien waar wij voor staan: een modern bedrijf met hart voor het milieu. Daarom gaan wij zorgvuldig om met bijvoorbeeld olie die vrijkomt bij een onderhoudsbeurt. Die verzamelen we als gevaarlijk afval en laten we afvoeren. Ook gebruiken we stoelhoezen van een lederlook materiaal, die langer meegaan. Zo verminderen we ons plastic afval.”

Medewerkers trainen

“Bij alle autobruggen in de werkplaats staat een emmertje voor restafval. Onze monteurs zijn getraind op het scheiden van afval dat ontstaat bij een reparatie of onderhoudsbeurt. Ook op de schadeafdeling gaan we bewust om met het verfafval dat daar vrijkomt. Zo werken wij gewoon.”

Besparen op afvalkosten
“Door het aantal ledigingen van ons papier en karton afval te verminderen, besparen we op onze afvalkosten. Fijn dat GP Groot ons ook hierover adviseert. Wij vinden het persoonlijk contact prettig en kunnen altijd terecht bij Max Groot met onze vragen over hoe we nog slimmer ons afval kunnen scheiden. Zo werken we samen aan een circulaire toekomst”, aldus Frans de Hartog van Autobedrijf Ford De Hartog in Kudelstaart.

Afval verminderen is scheiden aan de bron
Wilt u ook uw afvalstromen slimmer scheiden? Bekijk de mogelijkheden voor scheiden aan de bron of vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze inzamelspecialisten.