Accu’s en batterijen

Accu’s en batterijen behoren tot klein chemisch afval (kca). Het is daarom niet toegestaan om dit weg te gooien in een vuilnisbak. Er kunnen stoffen inzitten die schadelijk zijn voor het milieu en de metalen uit de accu’s en batterijen kunnen hergebruikt worden. Voor bedrijven past het op een verantwoorde en veilige manier verwerken van batterijen en accu’s ook goed binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

In de praktijk zien wij het aantal batterijen toenemen in bedrijfsafval of restafval. Wist u dat het aanwezige metaal in batterijen heftig reageert op vocht waardoor er grote kans is op brand of explosie? Om deze brandgevaarlijke situaties te voorkomen willen wij u erop attenderen om batterijen altijd apart in te zamelen. Met name lithium batterijen zijn brandgevaarlijk. In smartphones, E-bikes en dagelijkse voorwerpen zoals zaklampen, rekenmachines, drones en nog veel meer worden lithium batterijen gebruikt. 

Klein chemisch afval inleveren bij GP Groot

Het inleveren van uw accu’s en batterijen kunt u eenvoudig regelen via onze website. Wij kunnen eenmalig of regelmatig bij u langskomen voor de inzameling van uw gevaarlijk afval. GP Groot kan u op dit gebied volledig ontzorgen.

Batterijen of accu's laten ophalen
De Milieubox bij u op de werkvloer

De milieubox is ontworpen voor op de werkvloer en biedt een handige oplossing voor het verzamelen van klein chemisch afval, waaronder lampen, spuitbussen, toner, batterijen, accu’s, beeld- en geluidsdragers, lijmstiften en meer. Hierdoor wordt een georganiseerde verzamelplek op kantoor gecreëerd. De lediging van de Milieubox wordt op afspraak uitgevoerd.

De prijzen voor de milieubox omvatten all-in tarieven, inclusief huur, transport en verwerking van maximaal 10 kg klein chemisch afval (KCA). Bij aanbieding van meer dan 10 kg geldt er een toeslag per extra kilogram.

Tijdens het ledigen wordt enkel de binnendoos van de Milieubox vervangen, waardoor er altijd een schone en persoonlijke box op kantoor aanwezig blijft. Het transport wordt uitgevoerd met een waterstofbus, waardoor u tevens bijdraagt aan duurzaamheid. Hierdoor blijft uw kantoor niet alleen opgeruimd, maar draagt het ook bij aan milieuvriendelijke praktijken.

Offerte aanvragen voor Milieubox

Heeft u vragen over het afvoeren van uw afval?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 11 50

Container huren Direct contact