Efficiënt en duurzaam afvalmanagement
Ontdek de veelzijdigheid van alle perscontainers

Of u nu restafval, papier-karton, folie of plastic, metaal en drankkartons (PMD) als afvalstroom heeft. Perscontainers zijn de ideale container om, zeker voor grote hoeveelheden, afvalstromen samen te persen om uw afvalinzameling te vereenvoudigen. De inzet van een perscontainer is een veelzijdige oplossing om uw afvalbeheer te optimaliseren. Ontdek welk model het beste bij u past. GP Groot heeft diverse modellen en formaten containers; zoals de Impress, Miniperscontainer en Perscontainer.

Bespaar op ruimte en transportkosten, kies voor duurzaamheid, en geniet van een schone werkomgeving. Onze perscontainers zijn eenvoudig en veilig in gebruik.

Waarom kiezen voor een perscontainer?

 • Besparen op ruimte en transportkosten: Een belangrijk voordeel van perscontainers is de compressie van afval, waardoor het volume aanzienlijk vermindert. Hierdoor raakt de perscontainer minder snel vol. Anders dan rolcontainers, volgt een perscontainer geen vast schema voor lediging, alleen wanneer de perscontainer vol zit wordt hij geledigd.
 • Duurzame oplossing: Door de afvalcompressie bespaart u op het aantal ledigingen. Minder transport betekent minder uitstoot van CO2. Dit maakt een perscontainer een duurzame keuze.
 • Schone werkomgeving: De perscontainers zijn ontworpen om geur- en lekvrij te zijn, waardoor een schone en prettige werkomgeving wordt gegarandeerd.
 • Eenvoudig en veilig in gebruik: Onze perscontainers zijn ontworpen op gebruiksgemak en veiligheid. Dankzij het inwerpluik en vergrendelfunctie kunt u gemakkelijk en veilig afval deponeren. De perscontainers zijn eenvoudig te bedienen, waardoor afvalbeheer een moeiteloze taak wordt.

Advies over perscontainers
Impress

De Impress is een indrukwekkende compacte perscontainer. De Impress is ideaal als u veel restafval, papier/karton, PMD of folies heeft en graag wilt besparen op uw afval. Met een simpele druk op de knop wordt uw afval met de Impress samengeperst en krijgt het minder volume. Hierdoor bespaart u dubbel: op de afvalkosten én op de transportkosten.

De Impress is uitgevoerd met een automatisch volmeldsysteem, dat aangeeft dat de container voor 80 procent vol is. Wanneer de container vol is, haalt GP Groot de volle cassette uit de container en vervangt deze voor een nieuwe, schone cassette.

Waarom kiezen voor de Impress?

 • Kan in kleine ruimtes geplaatst worden, zowel binnen als buiten
 • Container opent met een druppeltag en sluit automatisch
 • 80% en 100% volmelding systeem
 • Pers blijft staan; alleen de cassette wordt gewisseld

Onze inzamelexperts adviseren u graag over de beste keuze voor uw bedrijf.

Advies over de Impress
Miniperscontainer

Heeft u veel afval maar weinig ruimte? Dan is de Miniperscontainer ideaal voor uw situatie. Deze perscontainer neemt weinig ruimte in en verdicht het afval met een factor 4.

In de Miniperscontainer past zo’n 900 kilo afval, vergelijkbaar met circa 40 rolcontainers van 240 liter of 10 rolcontainers van 1100 liter. Door het samenpersen zijn minder transportbewegingen nodig. Dat is duurzaam en goed voor het milieu.

Waarom kiezen voor de Miniperscontainer?

 • Automatisch volmeldsysteem bij 80% en 100% vol
 • Kan worden voorzien van een hefkantelaar voor het leegkiepen van kliko’s
 • Kan binnen en buiten worden geplaatst (denk aan de grootte van één parkeerplaats)
 • Ook kunnen wij een Miniperscontainer voor glas plaatsen, waarin u zo’n 650 kilo glas kunt inzamelen voor recycling.

Onze inzamelexperts denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw bedrijf.

Advies over de Miniperscontainer
Perscontainer

Heeft u een aanzienlijke hoeveelheid afval? Dan is de Perscontainer de ideale oplossing voor uw situatie. De Perscontainer is verkrijgbaar in diverse formaten en configuraties, afhankelijk van uw specifieke wensen en behoeften. De Perscontainer kan worden aangepast aan verschillende bedrijfsomstandigheden. Enkele voorbeelden zijn:

 • De stationaire perscontainer, die groter is dan de ‘standaard’ perscontainers en bijvoorbeeld geschikt is voor een continue toevoer van afval.
 • (Pers)container met een kantelinstallatie (HKI).
 • Stationaire schroefperscontainer, waarbij de schroefpers wordt ingezet om afval nog efficiënter te comprimeren.

Wilt u meer informatie of ontvangt u graag advies over de Perscontainer, dan kunt u contact met ons opnemen.

Advies over de Perscontainer

Onderstaande afvalstromen kunnen met een perscontainer bij uw bedrijf worden ingezameld:

Neem contact met ons op.

GP Groot inzameling en recycling – vestiging Alkmaar

Boekelerdijk 13,
1812LV Alkmaar
Postbus 76,
1850AB Heiloo
Bekijk locatie op Google Maps Bel 088 - 472 12 00 Mijn GP Groot (klantportaal) GP Groot inzameling en recycling – vestiging Alkmaar

Bel mij terug

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact