Chemisch afval afvoeren bij GP Groot

Iedere ondernemer heeft (vaak ongemerkt) te maken met chemisch afval, ook wel gevaarlijk afval. Dit type afval bevat chemicaliën die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu en is zowel brandgevaarlijk als giftig. Daarom is het belangrijk om chemisch afval gescheiden in te zamelen, zodat het veilig en verantwoord afgevoerd kan worden. Of u nu grote of kleine hoeveelheden chemisch afval heeft, GP Groot kan u hierbij helpen.

Bij GP Groot nemen we de complexiteit van chemisch afval uit handen, bieden deskundige hulp en advies op maat, en ondersteunen bij formulieren en sortering op locatie. Veiligheid staat bij ons voorop, met volledige naleving van wet- en regelgeving en strikte protocollen. Ontdek onze diverse chemisch afval containers en dienstverleningen voor klein chemisch, medisch, ziekenhuis- en oliehoudend afval en meer, want we hebben altijd een passende oplossing voor uw situatie.

GP Groot is gespecialiseerd in het afvoeren van chemisch afval

 • Ontzorgen: Wij bieden deskundige hulp op het gebied van gevaarlijk afval, waarbij onze specialisten advies op maat geven, ondersteuning bieden bij het invullen van benodigde formulieren of mocht u niet weten met welk gevaarlijk afval u te maken heeft, bieden wij ook sortering op locatie aan. Zo kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl wij de complexiteit van gevaarlijk afval voor u uit handen nemen.
 • Veiligheid: Wij zijn we volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving en volgen strikte protocollen om de veiligheid van alle medewerkers en klanten te waarborgen bij het inleveren, afvoeren en verwerken van gevaarlijk en chemisch afval.
 • Dienstverlening: Bij GP Groot bieden we een ruime keuze aan inzamelmiddelen. Of u nu opzoek bent voor klein chemisch afval, chemisch afval, medisch afval, ziekenhuisafval of oliehoudend afval, wij hebben de juiste inzamelmiddelen voor u. Bovendien bieden we verschillende dienstverleningen aan, zodat er altijd een oplossing is die bij uw situatie past.

Offerte of adviesgesprek aanvragen

Hoe kunt u uw chemisch afval afvoeren?

Sorteerklus: van kast naar veilig vat
Voor als u gaat opruimen, verbouwen of gewoon chemisch afval heeft en niet weet hoe u het moet sorteren of afvoeren.
Milieubox: voor op kantoor of werkvloer
In de Milieubox kunt u gemakkelijk klein chemisch afval inzamelen, zoals lampen, cartridge, batterijen en toner.
Inzamelmiddelen voor chemisch en gevaarlijk afval
Voor het afvoeren van chemisch en gevaarlijk afval is de juiste inzamelmiddel belangrijk. Bekijk ons diverse aanbod.
Chemisch en gevaarlijk afval aanmelden
Bent u bekend met chemisch afval afvoeren? Meld uw gevaarlijk afval aan en wij komen uw chemisch afval ophalen.

Soorten chemisch afval

Accu's en batterijen vallen onder de categorie (klein) chemisch afval. Om brandgevaarlijke situaties te voorkomen willen wij u adviseren accu’s en batterijen altijd apart in te zamelen. Daarnaast kunnen de metalen uit accu’s en batterijen worden hergebruikt.

Gebruikte olie, oftewel smeerolie of systeemolie die niet langer geschikt is voor gebruik, komt voornamelijk vrij bij verbrandingsmotoren. GP Groot biedt een eenvoudige, snelle en kostenefficiënte oplossing voor het afvoeren van uw gebruikte olie (of afvalolie) en andere oliehoudende afvalstromen.

Voor bedrijven geldt dat het afvoeren van bestrijdingsmiddelen aan strenge richtlijnen en regelgeving moet voldoen. Het is zeer belangrijk voor het milieu dat de afvoer van bestrijdingsmiddelen goed verloopt. Bestrijdingsmiddelen behoren namelijk tot gevaarlijk en chemisch afval.

Naast het afvoeren van afgewerkte olie kunnen wij ook uw brandstofresten inzamelen. Brandstofresten ontstaan bij het leegpompen van de tank en is vaak een mix van diesel en benzine. Dit gevaarlijk afval bevat schadelijke stoffen en moet op de juiste manier worden afgevoerd.

Boor-, slijp-, wals- en snijolie, ook wel bekend als emulgerende oliën, zijn oliehoudende vloeistoffen die worden gebruikt bij het bewerken van metalen en kunststoffen die ontdaan zijn van metaal- en/of kunststofverontreinigingen. Emulgerende oliën bestaan uit een combinatie van olie, water en/of emulsies.

Oude koelvloeistof komt voornamelijk vrij bij onderhoud van voertuigen met een verbrandingsmotor of koelinstallatie. GP Groot kan ook uw koelvloeistof of antivriesvloeistof gemakkelijk en milieuvriendelijk afvoeren.

Het correct verwerken van lege inzamelmiddelen die in aanraking zijn gekomen met chemicaliën is essentieel vanwege mogelijke restanten van chemisch en gevaarlijk afval. GP Groot verzorgt de juiste vernietiging, reiniging of hergebruik van verschillende soorten inzamelmiddelen. Ook voor lege, afgekeurd, lekkende of defecte emballages kunt u bij ons terecht. Het is ook mogelijk om uw oude inzamelmiddelen te vervangen voor nieuwe inzamelmiddelen.

Oliefilters en brandstoffilters vallen onder gevaarlijk afval omdat het olie en andere schadelijke stoffen bevat. Verkeerde opslag, vervoer of verwerking kan schade toebrengen aan het milieu door de aanwezige giftige stoffen.

Afval dat met olie verontreinigd is dient door een erkend inzamelbedrijf opgehaald te worden. Bij oliehoudend garageafval kunt u bijvoorbeeld denken aan poetsdoeken, karton en handschoenen met vet of smeerolie, absorptiekorrels of -middelen en oliebooms (worsten).

Olie- en slibafscheiders zijn van belang voor het opvangen van slib en minerale oliën, waardoor voorkomen wordt dat restanten van olie, benzine en diesel in het milieu belanden. Deze afscheiders zijn aanwezig in diverse faciliteiten, zoals wasboxen en werkplaatsen.
Met behulp van vacuümwagens worden de olie/water/slibputten zorgvuldig geleegd. Op deze manier dragen we actief bij aan een verantwoorde afvoer en verwerking van het slib, wat resulteert in een schonere omgeving en een duurzamere toekomst.

In het bedrijfsleven kunt u met veel oplosmiddelen te maken krijgen. Deze stoffen komen vaak vrij tijdens chemische processen, reiniging of onderhoud. Het is essentieel dat oplosmiddelen op de juiste manier worden ingezameld en verwerkt vanwege de gevaarlijke stoffen.

Medisch afval omvat afvalstoffen die vrijkomen bij medische behandelingen. De overheid heeft strikte eisen gesteld aan de hygiëne, opslag, vervoer en verwerking van dit gevaarlijke afval. Daarom worden speciale veilige afvalboxen gebruikt voor de opslag, vanwege het verhoogde risico op besmettingsgevaar. Als zorgverlener draagt u de verantwoordelijkheid voor een veilige omgang met uw afval, en bij GP Groot staan wij klaar om u hierover te adviseren.

In de meeste TL-, spaar- en hogedruklampen zit de stof kwik. Kwik is een gevaarlijke stof en valt daarom onder chemisch afval. Dit moet dus op de juiste manier ingezameld worden.

Verfresten en inktresten vallen onder chemisch afval door de aanwezigheid van oplosmiddelen en zware metalen, zoals chroom, koper, antimoon, lood en zink. Als u verfresten of inktresten heeft is het van belang dat u het op de juiste manier laat inzamelen en verwerken.

Verontreinigde poetsdoeken die in contact zijn geweest met chemische, giftige of gevaarlijke middelen behoren tot chemisch afval. Ze moeten daarom apart afgevoerd worden, zodat ze verantwoord en veilig verwerkt kunnen worden.

Verontreinigde verpakking die in contact zijn geweest met chemische, giftige of gevaarlijke middelen behoren tot chemisch afval. Ze moeten daarom apart afgevoerd worden, zodat ze verantwoord en veilig verwerkt kunnen worden.

De sorteerklus
Van chemisch afval in de kast naar veilig vat

U staat op het punt te verhuizen, te verbouwen of er staat bij u chemisch afval in de kast waarvan u niet weet hoe u het moet sorteren en afvoeren. U wilt er zeker van zijn dat uw gevaarlijk afval op een veilige manier wordt verwerkt.

Maak dan gebruik van de Sorteerklus. Een specialist in chemisch afval komt bij u langs met de juiste inzamelmiddelen. Deze specialist zal het chemisch afval sorteren en transport gereed maken, waarna het veilig kan worden afgevoerd. Vooraf vragen we u om een foto te maken van uw chemisch afval, zodat wij een inschatting kunnen maken van de benodigde tijd en inzamelmiddelen.

Offerte aanvragen voor sorteerklus
De Milieubox bij u op de werkvloer
Klein chemisch afval afvoeren

Met de Milieubox op uw werkvloer wordt het eenvoudig om klein chemisch afval te verzamelen zoals batterijen, inktafval, toners, cartridges, gasontladingslampen en meer. Wanneer de Milieubox vol is, komt GP Groot uw klein chemisch afval afvoeren. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde werkomgeving, maar bespaart u ook de moeite om het klein chemisch afval zelf weg te brengen.

Er zijn twee varianten van de Milieubox beschikbaar: een met een inhoud van 30 liter (voor maximaal 5 kg) en een met een inhoud van 60 liter (voor maximaal 10 kg). Elke Milieubox wordt geleverd met een 9 liter batterijbox.

De prijzen voor de Milieubox zijn all-in tarieven, inclusief huur, transport en verwerking. Op een vooraf afgesproken vaste frequentie wordt de Milieubox geleegd. Tijdens het legen wordt alleen de binnenbox van de Milieubox vervangen, zodat u altijd een schone en gepersonaliseerde Milieubox op kantoor heeft staan.

Offerte aanvragen voor Milieubox
Veilig en verantwoord afvoeren
Inzamelmiddelen voor chemisch afval

De verschillende afvalstromen die als chemisch afval worden beschouwd, vereisen specifieke inzamel- en afvoerprocedures. Elk type gevaarlijk afval heeft een eigen inzamelmiddel, en het is essentieel dat deze afvalstromen afzonderlijk van elkaar worden afgevoerd. De meest gebruikelijke inzamelmiddelen zijn:

 • 60 liter UN-dekselvat
 • 200 liter UN-dekselvat (kunststof of staal)
 • 600 liter accubak
 • Jerrycan
 • Kooipallet
 • ASP
 • KGA Box
 • Wiva vat

Wilt u weten welke inzamelmiddelen voor chemisch afval GP Groot u te bieden heeft? Bekijk hier alle inzamelmiddelen voor chemisch afval.

Offerte aanvragen
Wet en regelgeving voor chemisch afval

GP Groot is verplicht om te voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot het inleveren, afvoeren, opslaan en verwerken van chemisch afval. Al onze medewerkers voldoen aan de eisen voorgeschreven in het VLG/ADR (vervoer gevaarlijke stoffen over de weg).

Daarnaast heeft GP Groot een gecertificeerd milieu- en kwaliteitssysteem. Wij zijn gecertificeerd met de volgende certificeringen:

 • ISO 9001
 • ISO 14001
 • VCA* gecertificeerd
 • VIHB geregistreerd
 • MVO prestatieladder niveau 4
 • CO2 prestatieladder niveau 5

Een compleet overzicht van de certificaten kunt u hier vinden.

Chemisch afval

Vraag hier uw vrijblijvend adviesgesprek of offerte aan.

Heeft u andere vragen? Mail naar gevaarlijkafval@gpgroot.nl of bel 088 472 1150

Stuur ons online een bericht of bel 088 472 1150

Container huren Direct contact