3 tips om slim bedrijfsafval in te zamelen

Heeft u één of meerdere containers staan voor uw bedrijfsafval en worden die regelmatig geleegd? Top! Maar wist u dat dit met een kleine moeite vaak nóg beter en slimmer kan? Ontdek hoe met deze drie tips.

Op de foto staat Vincent van Wonderen van Tuincentrum de Boet in Hoogwoud met piepschuim (EPS). Dit piepschuim wordt samengeperst in een verdichter, waardoor het volume zo klein mogelijk wordt gemaakt.

Tip 1: Smallere containers

Is uw bedrijfsruimte niet heel groot, maar heeft u meerdere soorten afvalstromen? Bijvoorbeeld, karton en plastic? Met een extra smalle rolcontainer kunt u toch meerdere afvalstromen scheiden in een kleine ruimte. Er passen ongeveer 8 vuilniszakken in de 500 liter, smalle container. Zo kunt u toch simpel en slim grote hoeveelheden afval scheiden zonder dat u op zoek hoeft naar een grotere ruimte.

Ontdek de extra smalle 500 liter rolcontainer.

 

Tip 2: Wekelijks veel afval?

Perscontainers helpen u om grote volumes afval te verkleinen. Een perscontainer perst het afval samen, waardoor het volume afneemt en er meer afval in de container past. Er zijn verschillende formaten perscontainers: de Impress, de Mini-collect en de gewone perscontainers. Iedere perscontainers heeft zijn eigen voordelen, denk aan geur-, of lekvrij, geschikt voor parkeergarages of een smalle compacte container. De containers worden veelal ingezet voor swill (keukenafval), organisch afval, papier en/of karton en restafval.

Naast het verkleinen van het volume is een ander groot voordeel dat de perscontainer minder vaak geleegd hoeft te worden. Een win-win voor u en het milieu. Minder ledigingen betekent meestal een kostenbesparing en de CO2-uitstoot vermindert aangezien er minder transportbewegingen nodig zijn.

Kijk of een perscontainer iets voor uw bedrijfsafval is.

 

Tip 3: Liever geen container in het zicht?

Liever geen grote container in het zicht? Bij een (semi-)ondergrondse container zit 70% van de container ondergronds. Zo kunt u evengoed grote afvalhoeveelheden kwijt, zonder dat u grote containers op uw terrein heeft staan. Bovendien gaat de koele ondergrondse opslag vervelende geuren tegen én heeft u bij dit type container minder ledigingen nodig. Zo vermindert de CO2-uitstoot én bespaart u kosten.

Meer weten over de (semi-)ondergrondse container.

Wat betekent slim bedrijfsafval inzamelen?

 

  • U denkt na over uw bedrijfsprocessen. Door te kijken welke afvalstromen er vrijkomen tijdens een proces krijgt u inzicht. Misschien ziet u grote volumes in uw container die u nog niet scheidt? Of ga eens na of u deze afvalstroom nog wel in uw onderneming wilt?
  • Optimaal benutten van de beschikbare vierkante meters. Denk aan de beschikbare ruimte en de soorten afvalstromen die u hebt. Er worden alleen inzamelmiddelen of containers geplaatst die passen bij uw bedrijfssituatie.
  • Minder ledigingen. Als u meerdere containers heeft of containers die het volume samenpersen, hoeven ze minder vaak geleegd te worden. En dat bespaart kosten én vermindert de CO2-uitstoot.
  • U bent duurzaam aan het ondernemen als u uw bedrijfsafval goed scheidt. Vaak bent u met verschillende containers en dus meerdere afvalstromen voordeliger uit, dan dat u al het afval bij het restafval gooit. Bovendien kan goed gescheiden afval beter gerecycled worden. Zo draagt u zelf bij aan het terugdringen van primaire grondstoffen.

Meer weten over hoe u uw bedrijfsafval slimmer kunt inzamelen?

We denken graag met u mee en hebben nog veel meer oplossingen en mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen. Neem contact met ons op.

Direct contact

Heeft u nog vragen of wilt u advies?

Of bel 088 - 472 1200