Totaaloplossingen voor scholen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker voor organisaties en bedrijven. Dat geldt ook zeker voor scholen. Als de grootste dienstverlener in de regio en voortrekker als het gaat om duurzaamheid kan GP Groot hierin veel betekenen. We helpen scholen en onderwijsinstellingen bijvoorbeeld met totaaloplossingen voor afvalmanagement en geven voorlichting over recycling. Samen zetten we ons in voor een betere wereld.

Afval scheiden aan de bron

GP Groot doet de inzameling en verwerking van het afval voor zo’n 600 schoollocaties, zowel basisscholen en middelbare scholen als hogescholen en IKC’s. In de loop van de jaren hebben we veel expertise opgebouwd en kunnen we flinke stappen zetten in het voorkomen van afval en het scheiden van afval aan de bron. We besteden daarbij ook aandacht aan afvaleducatie. Leerlingen en medewerkers zijn thuis vaak al gewend om afval te scheiden. Met speciale programma’s maken we ze bewust van het belang om dit ook op school te doen. We nodigen ze uit op onze verwerkingslocaties om te laten zien dat we van afval nieuwe grondstoffen, producten en energie kunnen maken.

BonTon® inzamelmodule

Met de BonTon® neemt u afscheid van de traditionele prullenbakken onder de bureaus van uw medewerkers. De BonTon® staat op centrale plekken binnen uw organisatie en heeft speciale scheidingsmodules voor GFT, plastic, koffiebekers en restafval. De BonTon® is gemaakt van gerecycled polypropyleen uit bouw- en sloopafval. Alle onderdelen zijn afzonderlijk te vervangen en hij is zelf ook volledig recyclebaar. De BonTon® is bovendien gemaakt binnen een social return-programma.

Voor de BonTon® geldt dat de verschillende afvalstromen in uw organisatie zo apart kunnen worden ingezameld en dus gerecycled. Met deze manier van inzamelen kunt u dus niet alleen besparen op de afvalkosten, maar ook actief werken aan de verlaging van jullie CO2-footprint. Meer weten?

U leest hier alles over de BonTon inzamelmodules
Afval netjes ondergronds wegwerken

Het gebruik van ondergrondse afvalcontainers is gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Bovendien staat het professioneel en voorkomt de koele ondergrondse opslag vervelende geuren.

Online samenstellen en aanvragen
Zelf uw eigen afvalpakket samenstellen?

Door eenvoudig uw eigen afvalpakket samen te stellen bepaalt u zelf welke afvalstromen voor u belangrijk zijn. Selecteer eenvoudig een afvalsoort, containergrootte, ledigingsfrequentie en ontvang een offerte op maat.

Direct samenstellen

Direct contact

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school?

Of bel onze klantenservice 088 - 472 12 00

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact