Plastics en kunststoffen zijn waardevol

Het recyclen van schone afvalstromen, dat is de core business van Roele De Vries recycling. Het bedrijf uit het Noord-Hollandse Wognum voert deze werkzaamheden al decennialang uit. “Roele De Vries recycling is een dochtermaatschappij van GP Groot”, vertelt Ewald Bakker commercieel directeur GP Groot inzameling. “Wij vinden het belangrijk om bedrijven te helpen om circulair te ondernemen. Dit doen we onder meer door alle voorkomende afvalstoffen gescheiden in te zamelen en te recyclen voor een breed scala aan klanten. Denk aan partijen in de zorg, bouwbedrijven, scholengemeenschappen, voedings- en chemieconcerns, detailhandel en kantoren.”  

Blijvend waardevol
Bakker vervolgt: De kern is dat veel afval nog waarde heeft. Het aanbieden van schone afvalstromen, zoals plastics en kunststoffen, aan Roele De Vries recycling is een beter alternatief dan het als restafval te verbranden voor energie. Wij proberen bedrijfsbreed onze klanten te motiveren en te bewegen om zoveel mogelijk materialen apart in te zamelen. Dit zijn blijvende grondstoffen voor de toekomst. Daar is zowel het klimaat als de ondernemer bij gebaat.” 

Waarom kiezen voor Roele De Vries recycling
Roele De Vries recycling is gespecialiseerd in het recyclen en het innemen van ‘schone’ afvalstromen, waaronder kunststof, papier en karton. Klanten kunnen grote volumes van hun gebruikte plastic, kunststof, folies en karton aanbieden bij het bedrijf. Deze afvalstromen worden vervolgens bewerkt en getransporteerd naar locaties van GP Groot en naar producenten die er nieuwe producten van maken. Hierdoor wordt aan grondstoffen een tweede of derde (etc.) leven gegeven. Dat er bij grotere schone volumes soms ook vergoedingen tegenover staan, is mooi meegenomen voor de ondernemer.

Vertegenwoordiger Max Groot is de persoon die binnen Roele De Vries recycling verantwoordelijk is voor de tuinbouw- en bollensector. Hier wordt veel gebruik gemaakt van kunststof en plastic verpakkingsmateriaal.

Ontzorging
Naast financiële voordelen biedt Roele De Vries recycling uitgebreide ontzorging. Dankzij de hoge routedichtheid wordt afval snel opgehaald, wat van cruciaal belang is voor ondernemers – waar bedrijfsprocessen continu doorgaan en de ruimte soms beperkt is. 

Voldoen aan toekomstige wetgeving
Een ander aspect van ontzorgen, is het informeren van ondernemers over toekomstige wet- en regelgeving. Zo wordt voorzien dat producenten van plastics verplicht worden om een groot deel ervan zelf in te zamelen en te (laten) recyclen. Roele De Vries recycling loopt voorop in het begrijpen van deze veranderingen en helpt ondernemers om zich hierop voor te bereiden. Een digitale omgeving om daarin de benodigde (toekomstige) informatie aan de ondernemer te verstrekken is inmiddels een feit. 

Meer weten over de voordelen van het werken met Roele De Vries recycling of eens een kijkje nemen in de rapportages van de toekomst?