De Impress horecapers maakt indruk bij Johanna’s Hof in Bakkum

Dit voorjaar verruilde Restaurant Johanna’s Hof haar zes afvalcontainers van 1.100 liter elk, voor één Impress horecapers met een inhoud van 1,5 kuub. De Impress is een krachtige perscontainer die tot circa 8 kuub afval kan innemen. De geurloze persbak wordt geleegd zodra de Impress meldt dat deze 80% vol is. Dat betekent een flinke CO2-besparing op transportbewegingen.

Geen gesleep meer met bakken naar de weg

Geen stankoverlast meer en altijd een nette en opgeruimde inzamelingsplaats. “We zijn heel tevreden over de Impress. Het is echt een aanrader, ook voor andere horecazaken”, zegt eigenaar Theo Groentjes. “Wij zijn bij Johanna’s Hof erg van moderne technieken om onze klanten beter te kunnen bedienen en ons personeel hun werk makkelijker te maken. Daar investeren we flink in. Toen Cock van Kleef van GP Groot de Impress horecapers bij ons introduceerde, was ik daarom meteen geïnteresseerd.”

“Ik wilde aanvankelijk ons afvalstation achter het bedrijf ondergronds hebben, maar dit is een veel betere oplossing. Dit voorjaar stelde Cock voor om de container op proef bij ons te plaatsen. Die is dus niet meer weggegaan. De praktische voordelen zijn enorm. En ook ons personeel is heel enthousiast, want het gemak is zeer groot. En we houden flink wat ruimte over nu die zes containers weg zijn.”

Duurzaam afvalbeleid voor Johanna’s hof

Johanna’s Hof hanteert een zo duurzaam mogelijk afvalbeleid. Veel van de afvalstromen worden gescheiden ingezameld. Dat betekent dat er verschillende bakken staan. Groentjes: “We scheiden glas, groenafval en binnenkort papier. Toch is er nog best veel restafval. Daar hadden we zes grote afvalcontainers voor staan. Die moesten we twee maal per week naar de weg rijden. Beste een klusje elke keer. Nu komt GP Groot met de inzamelingswagen tot bij de Impress. Daar wordt de volle persbak uit de container gehaald en een nieuwe, schone persbak erin geplaatst. Snel, efficiënt en geen gesjouw meer. En een flinke CO2 besparing door minder transport. Ideaal dus.”

 

“We houden flink wat ruimte over nu die zes containers weg zijn”

– Theo Groentjes, eigenaar Johanna’s hof

 

Meldsysteem geeft aan dat persbak bijna vol is

De Impress is uitgevoerd met een automatisch meldsysteem dat aangeeft als de persbak voor 80 procent vol is. Zodoende hoeft er dus niet per se volgens een vast schema te worden geleegd, maar alleen als het nodig is. Dat is veel efficiënter en kostenbesparend. Bovendien wordt hiermee onnodige logistiek vermeden.

We zien de interesse groeien

Accountmanager Cock van Kleef van GP Groot ziet dat de Impress een gewilde nieuwkomer is in het assortiment. “Sinds de introductie, vorig jaar tijdens de horecabeurs in het AFAS-stadion in Alkmaar, zien we de interesse groeien”, vertelt Van Kleef. “We hebben ons in eerste instantie gericht op horecabedrijven, maar in principe kan de Impress bij alle bedrijven staan waar veel restafval, horeca-afval, PMD of papier en karton vrijkomen. Het grote voordeel van een perscontainer is dat het afval wordt gecomprimeerd en minder volume krijgt. Het apparaat is eenvoudig te bedienen, compact, veilig voor de gebruiker en energiezuinig. Kortom, heel veel voordelen voor gebruikers die relatief veel bedrijfsafval produceren, maar onvoldoende ruimte hebben voor een grote rolcontainer. Denk tevens aan de mogelijkheid om samen te werken als horecabedrijven. Dan bundel je de krachten en voorkom je dat er overal losse bakken staan, met alle mogelijke overlast van dien.”

Afval verminderen is scheiden aan de bron

Wilt u ook uw afvalstromen slimmer scheiden? Bekijk de mogelijkheden voor scheiden aan de bron. En onze inzamelspecialist Cock van Kleef kan u meer vertellen over onze perscontainers.

Direct contact

Wilt u ook afvalstromen slimmer scheiden?

Of bel 088 - 472 1200

De circulaire economie en energietransitie staan centraal in onze dienstverlening. In onze nieuwsbrief Grootbeeld leest u wat wij zoal doen op deze gebieden. Klik hier om meer artikelen te lezen.