Communicatie toolkit met stappenplan
Soepele overstap naar afval scheiden aan de bron

Wij begrijpen heel goed dat de overstap naar het scheiden van afval op scholen extra aandacht vraagt. Nu maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt, is het scheiden van afval aan de bron een mooie stap in de juiste richting. Onze ervaring leert dat de communicatie hierover het belangrijkste speerpunt is om dit tot een succes te maken. Wij helpen u daar graag mee! Met onze speciale toolkit voor scholen én uw eigen team aan specialisten zorgen we er gezamenlijk voor dat de overstap naar het scheiden van afval vlekkeloos verloopt. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem direct contact op
Het ‘vanstartpakket’ voor scholen

Speciaal voor scholen heeft GP Groot een toolkit ontwikkeld, dat u kunt inzetten om de overstap naar het scheiden van afval op scholen gemakkelijk te maken. Onze ervaring leert dat communicatie naar leerlingen en medewerkers extra aandacht verdient en onze specialisten helpen u daar graag mee. U ontvangt van ons het zogeheten ‘vanstartpakket’ waarin alle benodigdheden aanwezig zijn om van start te gaan! Want als u vandaag start, doet u het morgen al beter dan gister. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.

Meer informatie over het 'vanstartpakket'
Bonton®: de slimme inzamelmodule

Als u afval aan de bron gescheiden wilt inzamelen, zoals in de kantine of in de aula, staan wij voor u klaar. We begrijpen heel goed dat de overstap naar afval scheiden uitdagend kan zijn. Daarom ondersteunen wij u van begin tot eind. We voorzien in een mooie afvaloplossing voor intern gebruik: onze speciale Bonton® containers zijn professionele inzamelmodules bestemd voor gft, plastic, papier, koffiebekers en restafval. Ze staan op centrale plekken in uw gebouw en maken het uw leerlingen en medewerkers heel gemakkelijk om afval te scheiden. Ook in de communicatie over het scheiden van afval denken wij graag met u mee. Zo hebben wij speciale stickers ontwikkeld waarop staat aangegeven wat er wel en niet in de afvalcontainer mag. Zo wordt direct voor iedereen duidelijk welk afval in welke container hoort.

U leest hier alles over de Bonton inzamelmodules
Maatwerk perscontainers: meer afval, minder volume

Heeft u veel afval dat u slim wilt laten inzamelen? Speciaal daarvoor heeft GP Groot perscontainers in verschillende afmetingen. De perscontainers zijn geschikt voor papier/karton, restafval, organisch afval of voor folie. Het grote voordeel van een perscontainer is dat het afval gecomprimeerd wordt en zo minder volume krijgt, waardoor we de container minder vaak hoeven te legen. Dit levert u een dubbele besparing op: op de afvalkosten en op de transportkosten. Minder transport betekent bovendien minder uitstoot van CO2, dus een perscontainer is ook een duurzame oplossing.

Advies op maat?

Direct contact

Afvaladvies voor op uw school?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact