Zakelijk afval inzamelen bij gemeenten en overheidsinstellingen

In de loop der jaren heeft GP Groot veel kennis en ervaringen opgedaan in de publieke sector. In de samenwerking met gemeenten en overheidsinstellingen streven wij naar economische haalbaarheid én milieuvriendelijke oplossingen voor het inzamelen van zakelijk afval. Ons wagenpark is deels emissievrij, deze voertuigen dragen bij aan een schonere leefomgeving. Onze samenwerking met gemeenten en overheidsinstellingen gaat verder dan het inzamelen van afval. We denken proactief mee en bieden op maat gemaakte oplossingen. Ons doel is een circulaire economie waarbij afval wordt gezien als waardevolle grondstof.

Duurzaamheidsdoelen
Innovatie en technologie

Een efficiënt afvalmanagement begint met het verzamelen van data. Door inzicht te krijgen welke afvalstromen aanwezig zijn in uw organisatie en samen in gesprek te gaan, komen wij tot innovatieve oplossingen. Zo geloven wij in transparantie. Onze slimme inzamelsystemen en gegevensanalyses helpen u bij het optimaliseren van uw afvalbeheerprocessen. Zodat u de volgende stap kunt zetten richting uw duurzaamheidsdoelstelling.

Lokale betrokkenheid

Als lokale partner begrijpen we de gemeenschap en werken we aan een toekomstbestendige regio. Daarom slaan we graag de handen ineen met gemeenten en overheidsinstellingen binnen ons werkgebied. Samen bouwen we aan duurzame oplossingen die beter zijn voor de leefomgeving en klimaatbestendigheid.

Bewustwording afval scheiden

Door in openbare publieksruimtes zichtbaarheid te geven hoe afval gescheiden kan worden, kunt u een impuls gegeven aan gedragsverandering. De afvalmodules van Bonton voor o.a. restafval, plastics (PMD) en GFT sluiten hier goed op aan. Door medewerkers, bezoekers en gasten te laten zien wat u doet aan afval scheiden, maakt u zichtbaar welke bijdrage u levert aan de circulaire economie. Hiervoor hebben wij een handige communicatie toolkit ontwikkeld.

Meer informatie over onze toolkit?
Keukenafval composteren
In de kantine wordt veel voedsel bereid. Wat overblijft en wordt weggegooid noemen we swill. Dit kunt u zelf composteren.
Vertrouwelijke documenten
GP Groot verzorgt ook archiefopslag en -vernietiging, datavernietiging en digitaal archiefbeheer. 100% veilig en duurzaam.
Inzicht in uw afvalprestaties
In uw persoonlijke klantomgeving heeft u ieder moment van de dag inzicht in uw prestaties, afvalstromen en facturen.
Strategisch afvalbeleid
Van afval naar grondstof

Het opzetten en implementeren van een effectief afvalbeleid biedt voor gemeenten en andere overheidsinstellingen een kans om het goede voorbeeld te geven, duurzaamheid te stimuleren en positieve veranderingen in gang te zetten. Bij GP Groot geloven we dat een goed gesprek de basis vormt voor een succesvolle strategie. Tijdens een eerste verkennend gesprek brengen we de hoeveelheid, samenstelling en oorsprong van het zakelijke bedrijfsafval in kaart. Deze bevindingen vormen de basis voor het strategische afvalbeleid. Samen kijken we hoe we het afval kunnen omvormen tot nieuwe grondstoffen. Zo maken we er samen iets Moois van.

Duurzaamheid is onze passie

Duurzaamheid zit in ons DNA. Wij streven naar een circulaire economie door afval om te zetten in waardevolle hernieuwbare grondstoffen. Zo wil GP Groot een positieve nalatenschap voor de komende generaties realiseren. Als ketenpartner gaan we de dialoog aan met de markt en bundelen we onze krachten met producenten om innovatieve oplossingen voor de hele keten te vinden. Onze certificeringen en jarenlange ervaring bevestigen onze betrouwbaarheid. Samen kunnen we het verschil maken.

MVO verslag 2022

Benieuwd naar de ontwikkelingen en gezamenlijke inspanningen die GP Groot heeft geleverd op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? U leest het in ons MVO- en duurzaamheidsverslag 2022.

Direct contact

Heeft u vragen of wilt u advies?

Of bel 088 - 472 12 00

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact