Afvalzakken van gerecycled plastic voor de Bonton Circubin

De Bonton Circubin, met zijn moderne design en opvallende looks, heeft er een bijzonderheid bij: Circubin afvalzakken volledig gemaakt van gerecycled plastic (100% gerecycled LPDE). Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Extra pluspunten zijn dat de afvalbak schoon blijft en ook na de inzameling goed zichtbaar is om welke afvalstroom het gaat.

Grijs voor restafval, blauw voor papier-, karton en kartonnen bekers, oranje voor PMD- en plastic afval en groen voor GFT-afval. De zakken zijn leverbaar in twee varianten: gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal of gerecycled materiaal.

Gemma Beemsterboer van Circulair in Bedrijf: “Een plastic afvalzak is een noodzakelijk kwaad en louter bedoeld als transportmiddel voor afval. Daarom zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om de impact van al dat plastic te verminderen. Die zoektocht hebben we gecombineerd met de wens om de Circubin nog verder te perfectioneren. Door gekleurde zakken te produceren van gerecycled plastic slaan we twee vliegen in een klap. Er worden geen nieuwe grondstoffen meer gebruikt voor de productie en bij het inzamelen kan er niks meer misgaan. Schoonmakers weten immers door de kleur precies in welke rolcontainer het afval terecht moet komen. Daarmee is de keten nog sterker geworden. Kortom, met de introductie van deze gerecyclede zakken is de Circubin een circulair totaalproduct geworden.”

Stevig materiaal
De grondstof voor de zakken is gerecycled materiaal dat in Nederland wordt ingezameld en ook hier wordt verwerkt tot nieuwe zakken. “We maken de cirkel rond en verkorten bovendien de logistieke afstanden. Ook dat is een voordeel van deze aanpak”, vult Beemsterboer aan. De Bonton Circubin inzamelzakken zijn van stevig materiaal en voorzien van een dubbele lasnaad, zodat het afval ook daadwerkelijk in de zak blijft zitten. De speciaal ontwikkelde inzamelzakken hebben een inhoud van 40 liter en passen perfect in de Bonton. De producent van de zakken schat in dat per eenheid van 400 zakken (20 zakken, 20 rollen per doos) een CO2 besparing wordt gerealiseerd van 114 km autorijden of 780 branduren van een 6W spaarlamp.

Over de Circubin
De Bonton Circubin wordt geproduceerd van 100% gerecycled materiaal. Het is niet alleen een eyecatcher, de Circubin is ook nog eens erg handig in gebruik, dankzij de modulaire binnenbak. Dat maakt afval scheiden eenvoudig. Er zijn twee typen deksels, de open deksel voor contactloos weggooien en de dichte deksel die de afvalbak geurloos houdt. Verder is de Circubin oneindig aan elkaar te koppelen, waardoor er een uitgebreid afvalstation kan worden gecreëerd.

De circulaire economie en energietransitie staan centraal in onze dienstverlening. In Grootbeeld leest u wat wij zoal doen op deze gebieden. Klik hier om meer artikelen te lezen.