Flexibiliteit en veelzijdigheid

De dienstverlening van GP Groot binnen de zorg kenmerkt zich door flexibiliteit en veelzijdigheid. Een ziekenhuis bijvoorbeeld kent veel verschillende afvalstromen en de inzameling en verwerking luistert nauw: voor elke afvalsoort gelden strikte regels en wettelijke voorschriften. Denk aan de opslag van vertrouwelijke documenten, de vernietiging van injectienaalden of het afvoeren van etensresten uit de keuken. GP Groot heeft de kennis en expertise hiervoor allemaal in huis. Met onze maatwerk oplossingen helpen we u concrete stappen te maken binnen de Green Deal in de zorg.

Verbeteren en besparen

Als zorginstelling bent u voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de afvalkosten te beheersen. Tegelijkertijd is er de noodzaak tot verduurzaming en heeft u behoefte aan advies en innovatieve oplossingen. GP Groot kan hierin een goede samenwerkingspartner zijn. We maken een afvalscan, en denken mee over het scheiden van de afvalstromen. Wanneer wij uw afval schoner kunnen inzamelen, kunnen we het namelijk beter verwerken tot nieuwe grondstoffen of producten. Door uw afvalmanagement te optimaliseren kunt u dan serieus kosten besparen én uw ecologische footprint verkleinen. Die resultaten maken we graag inzichtelijk voor u in managementrapportages.

We geven in dat traject ook verbeterpunten aan binnen de organisatie of de logistieke processen. Vaak betrekken we stakeholders en medewerkers, want we weten dat het veranderen van gedrag vaak de grootste uitdaging is. Daar hebben we een aparte toolkit voor ontwikkeld. Als we de doelen hebben gesteld, regelen we de inzameling en de recycling facilitair in. We zijn namelijk niet alleen strategisch sterk, maar ook operationeel. Niet voor niets zijn we al meer dan 100 jaar de grootste en meest  betrouwbare dienstverlener van de regio.

Recycling van incontinentiematerialen

Incontinentiemateriaal is een afvalsoort met veel volume en gewicht. Daarom is het de moeite waard om deze materialen separaat in te zamelen en te verwerken. Al jaren wordt wereldwijd onderzoek gedaan naar mogelijkheden om inco-materiaal te recyclen. Op dit moment worden er in Nederland twee grote verwerking- en recyclinglocaties gebouwd. GP Groot is één van de bedrijven die inco-materialen gaan leveren aan deze installaties.

De SepaBIN

De SepaBIN is speciaal voor de zorg ontwikkeld. Geen individuele prullenbakken meer onder de bureaus, maar centrale speciale scheidingmodules voor plastic, koffiebekers en restafval. De SepaBIn kan bediend worden met een voetpedaal voor extra hygiëne.

Keukenafval composteren

Afval uit de keuken kunt u ook in eigen huis recyclen: met een composteermachine. Het is een efficiënte en duurzame manier om organisch afval om te zetten in compost. Van 100 kg organisch afval blijft binnen 24 uur maar 15 kg compost over. Dat levert een enorme kostenbesparing op. En het is natuurlijk een prachtig voorbeeld van hoe jullie als organisatie circulair kunnen omgaan met afval. U kunt zelfs iets teruggeven: eigen compostzakjes aan medewerkers, relaties of omwonenden, of compost als donatie aan een volkstuintjescomplex of tuindersvereniging. Of u kunt een eigen moestuin beginnen om de bedrijfskeuken te voorzien van verse groenten. Heeft u geen bestemming voor de compost, dan halen wij deze graag op om te laten verwerken tot groene stroom.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Organisch afval wordt een waardevolle grondstof: compost
  • Minder afval, dus minder kosten
  • Minder transport, dus minder vervuiling
  • Minder kunstmest nodig, dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling
  • Jouw compost wordt het visitekaartje van je duurzame bedrijfsvoering
  • Trotse werknemers, betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten
  • De composteermachine kan eenvoudig in de keuken worden geïnstalleerd
Een passende container voor elke locatie

We proberen het inzamelen zo gemakkelijk mogelijk te maken door de juiste container op de juiste plek te plaatsen. Ondergrondse containers zijn milieu- en gebruiksvriendelijk. Ze zien er bovendien strak uit en de koele ondergrondse opslag voorkomt nare geurtjes. Een perscontainer is efficiënt én heeft ook een professionele uitstraling. Voor meer informatie over onze containersoorten, bekijk ons overzicht.

Vertrouwelijke documenten veilig verwerkt

U kunt ook bij ons terecht voor archiefopslag en -vernietiging, datavernietiging en digitaal archiefbeheer. Onze dienstverlening is volledig AVG-proof en natuurlijk zorgen we voor duurzame verwerking van uw documenten.

Zelf uw eigen afvalpakket samenstellen

U kunt zelf uw eigen afvalpakket samenstellen door uw afvalstromen, het aantal containers en de gewenste frequentie van lediging aan te geven. U ontvangt dan meteen een offerte op maat.

Vraag een offerte aan

Direct contact

Heeft u vragen of advies nodig?

Of bel onze klantenservice 088 - 472 12 00

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact