Bij GP Groot kunt u zelf asbesthoudend en/of asbestverdacht materiaal aanleveren of u kunt dit door ons laten afvoeren. Dan plaatsen wij een asbest BigBag, een bredere depotbag of een gesloten container waarin de asbesthoudende materialen veilig vervoerd kunnen worden. Let er wel op dat u voor het slopen of het verwijderen van asbesthoudend of asbestverdacht materiaal uw gemeente informeert.

Asbesthoudend afval

Asbest kunt u op verschillende plekken in en rondom het huis tegenkomen:

  • Asbest (golf-) platen vindt u vaak in oude schuurtjes en stallen.
  • Vinylasbest, dat betreft vinylzeil en vinyltegels geproduceerd tussen 1963 en 1983.
  • Verstevigend asbest zit meestal in oude (betonnen) bloembakken of oude afvoerpijpen.
  • Asbesthoudend cement kunt u tegenkomen op oude boerenerven of in oude funderingen.
  • Hittebestendig asbest vindt u vaak rondom oude cv-ketels, in schoorsteenkanalen, ‘H’-pijpen op schoorstenen, oude gaskachels, strijkijzers of warmhoudplaatjes.

Asbest is niet altijd makkelijk te herkennen. Schakel bij twijfel een specialist in. Een deskundig asbestinventarisatiebedrijf kan met 100% zekerheid vaststellen of materiaal asbest bevat.

Asbest laten afvoeren

Kunt u het asbest niet zelf brengen, dan kunt u het asbest laten afvoeren door GP Groot. Wij plaatsen dan één van de volgende containers:

  • BigBag 1m³ (0.91 x 0.91 x 1.15m)
  • Depot Bag 1,02m³ (3.10 x 1.10 x 0.30m)
  • Container Bag (incl. gesloten containerzak)

De asbest BigBag kunt u bestellen via onze webshop.

Asbest zelf aanleveren 

Als u zelf asbest komt brengen, dan moet u dat doen in de speciale dubbelwandige asbest Depot Bag. Een Depot Bag is geschikt voor 20 tot 25 golfplaten. Voor grotere hoeveelheden hebben wij een speciale asbestcontainer met gesloten containerzakken. Deze kunt u bestellen via onze klantenservice. Asbesthoudend materiaal dient buiten ons terrein verpakt te worden. Onverpakt asbest mogen wij niet aannemen.

Asbest verwijderen

Stofdeeltjes die vrijkomen bij de sloop of bewerking van asbest kunnen bij inademing ernstige aandoeningen zoals kanker en stoflongen veroorzaken. Een particulier mag 35m2 geschroefde asbestplaten in de buitenlucht zelf verwijderen. Bij hoeveelheden groter dan 35m2 is het verplicht om een asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen. Onze divisie GP Groot infra en engineering doet dit graag voor u. U kunt daarvoor ons contactformulier invullen of bellen naar 088-472 07 00.

Het slopen of verwijderen van asbesthoudend materiaal moet altijd vooraf worden gemeld bij uw gemeente. Klik hier om een melding te maken bij uw gemeente.

Verscherpte maatregelen voor de verwerking van asbest

Wij hanteren een maximaal stortgewicht van 10 ton in een Container Bag of Depot Bag van maximaal 17m3. Dat is om de Depot Bag onbeschadigd te kunnen lossen. Is de vracht bij inwegen zwaarder, dan kunnen wij de vracht niet aannemen. De Container Bag of Depot Bag moet bovendien van dusdanige kwaliteit zijn, dat deze onbeschadigd gelost kan worden. Dit betekent dat er in ieder geval een binnenwand van minimaal 0,2mm in de bag moet zitten én dat de zak deugdelijk en helemaal dichtgeknoopt moet zijn.

Direct contact

Heeft u vragen over asbest?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 12 00

Container huren Direct contact