Afvaleducatie

GP Groot doet de inzameling en verwerking van het afval van zo’n 600 schoollocaties in Noord- en Zuid-Holland, zowel basisscholen en middelbare scholen als hogescholen en IKC’s.

De inzameling van de afvalstromen is op iedere school anders. We plaatsen rolcontainers, afzetcontainers, perscontainers en ondergrondse containers, afgestemd op de situatie. Bij een groot deel van de scholen worden restafval en papier/karton al gescheiden ingezameld. Als het aan GP Groot ligt gaan we de komende jaren op scholen nog veel meer afval scheiden aan de bron. En we gaan scholen helpen met programma’s om de hoeveelheid afval te verminderen.

Voorkomen van afval

Drankkartonnetjes, blikjes, PET-flessen, glas, plastic boterhamzakjes, yoghurtpotjes, aluminium zakjes van chips: de vuilnisbakken van scholen puilen uit met wegwerk-verpakkingen. Met een simpele maatregel als het verplicht stellen (of stimuleren) van het gebruik van broodtrommels en drinkbekers kan de hoeveelheid afval al flink verminderd worden. Steeds meer scholen zien hier het belang van in.

Afval scheiden aan de bron

Leerlingen en docenten zijn thuis vaak al gewend om het afval te scheiden. Toch is het nog een hele stap om gescheiden inzameling door te voeren op scholen. Met gerichte communicatiecampagnes werken we aan bewustwording en motivatie. We nodigen medewerkers uit op onze duurzaamheidslocatie in Alkmaar waar ze met eigen ogen kunnen zien hoe de gescheiden afvalstromen gerecycled worden. Tijdens de presentatie vertellen we over de noodzaak van de circulaire economie en hoe van afval allerlei nieuwe producten en zelfs energie gemaakt kan worden. Zo bieden we ze kennis om over te dragen aan de leerlingen, en maken we ze enthousiast om dat ook te doen.

Doorscheiden van afval

GP Groot heeft een modulair afvalscheidingsstation ontwikkeld: de BonTon®. De BonTon is gemaakt van 100% gerecycled plastic en voorzien van herkenbare kleuren voor de verschillende afvalsoorten: grijs voor restafval, groen voor GFT en oranje voor plastic. Tevens is er een inzamelvak voor koffiebekers. Speciaal voor scholen hebben wij de BonTon ‘hufterproof’ gemaakt én uitgevoerd met een open deksel. De zakken zijn van gerecycled materiaal en hebben een dubbele lasnaad tegen lekken. Ze zijn bovendien transparant en eveneens voorzien van de herkenbare kleurtint. Zo is het voor de schoonmakers meteen duidelijk welke zak in welke container moet. De afvalscheiding is zo ook ‘achter de schermen’ geborgd.

Direct contact

Inspiratie, advies of even snel een antwoord nodig?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Container huren Direct contact